Loading...

Gyümölcspüréből készült zselés cukorkák.

Az egészséges gyümölcsös zselés bonbonok nagyszerű ajándék gyermekek és felnőttek számára. Alkalmas bármilyen alkalomra és ünnepségre. A receptben csak a gyümölcs fajtáját kell megváltoztatnunk, és a nekünk tetsző formamintát kell kiválasztanunk. Gyors elkészítésüknek és intenzív, finom ízüknek köszönhetően felnőttek és gyerekek egyaránt értékelni fogják.

7.11.2024

Miért éppen zselés cukorka?


Érdekes, hogy a zselé az íze mellett az egészségre is pozitív hatással van. Minden zselés cukorka alapvető összetevői a víz, a cukor és a zselésítőanyagok. Bonne gyümölcspürék adnak minden bonbon ízét. Az olyan összetevők, mint a zselatin, a pektin vagy az agar felelősek a finomság zselés állagáért. Korábban csak zselatint használtak a gyártáshoz, de annak állati eredetű volta miatt a vegetáriánusok és vegánok nem fogyaszthatták. A növényi eredetű zselatinpótlókat - agar vagy pektin - tartalmazó zselék azok számára is alkalmasak, akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket. A vörös algából származó agar ráadásul sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos zselatin, és rostban is gazdag. Az agar növényi eredetű anyag, így sok rostot tartalmaz.


Egy recept, amit mindenki el tud készíteni


Áfonyás cukorkák

180ml áfonyapüré
60g cukor
10g agar
80ml víz

Először keverjük össze az agart és a vizet egy kis tálban. Készítsünk elő egy lábast, amelyben keverjük össze az áfonyapürét a cukorral, lassan melegítsük közepes lángon, folyamatosan kevergetve. Abban a pillanatban, amikor a keverék elég forró ( melegítsük úgy, hogy a keverék ne buborékosodjon ), adjuk hozzá az előkészített agart. Keverjük körülbelül egy percig, hogy az agar teljesen feloldódjon. Azonnal öntsük a szilikon cukorkaformákba. Hagyja megdermedni és tálalja.


Típus:

A töltés után koppintson a formára, hogy a légbuborékok eltűnjenek. A kész zselés cukorkákat cukorral bevonhatja. Az agar cukorkák gyorsan megdermednek, akár a hűtőszekrényen kívül is.A gyümölcspürét más gyümölcspürével is helyettesíthetjük - attól függ, milyen gyümölcsöt szeretünk, vagy milyen alkalomra készítjük a bonbonokat.Adhatunk a keverékhez néhány csepp aromát, én inkább a
natural-t ajánlom.

Eper bonbonok

500ml Bonne eperpüré
300g cukor
20g agar-agar vagy hm-pectin


Tegyük az összes hozzávalót egy lábasba és melegítsük fel. Hagyjuk egy kicsit hűlni és öntsük szilikonformákba. Hagyjuk egy éjszakán át dermedni a hűtőben. Vegyük ki a formákból, és tálaljuk úgy, ahogy van, vagy cukorral bevonva.

Pyré 100% Řepa 1l - Bonne

3 030 Ft
303 Ft / 100ml
Raktáron > 5 db

Gyümölcspüré 100% Mango 0,5l

Gyümölcspüré 100% mangó. 0,5 literes kiszerelés.
2 270 Ft
454 Ft / 100ml
Raktáron > 10 db

Gyümölcspüré 100% ananász 1l

3 140 Ft
314 Ft / 100ml
Raktáron > 10 db

Gyümölcspüré 100% sárgabarack 0,5l

Gyümölcspüré 100% sárgabarack. 0,5 l-es kiszerelés.
2 210 Ft
442 Ft / 100ml
Raktáron > 10 db

Gyümölcspüré 120% Mangó 1l

3 580 Ft
358 Ft / 100ml
Raktáron > 10 db

Gyümölcspüré Ananász 0,5l

Gyümölcspüré 100% ananász. 0,5 literes kiszerelés.
2 380 Ft
476 Ft / 100ml
Raktáron > 10 db

Szilikon forma cukorka félgömbökhöz

Félgömb alakú szilikonforma édességekhez.
1 900 Ft
Raktáron > 5 db
@parent