
Az egészséges gyümölcsös zselés bonbonok nagyszerű ajándék gyermekek és felnőttek számára. Alkalmas bármilyen alkalomra és ünnepségre. A receptben csak a gyümölcs fajtáját kell megváltoztatnunk, és a nekünk tetsző formamintát kell kiválasztanunk. Gyors elkészítésüknek és intenzív, finom ízüknek köszönhetően felnőttek és gyerekek egyaránt értékelni fogják.
Miért éppen zselés cukorka?
Érdekes, hogy a zselé az íze mellett az egészségre is pozitív hatással van. Minden zselés cukorka alapvető összetevői a víz, a cukor és a zselésítőanyagok. Bonne gyümölcspürék adnak minden bonbon ízét. Az olyan összetevők, mint a zselatin, a pektin vagy az agar felelősek a finomság zselés állagáért. Korábban csak zselatint használtak a gyártáshoz, de annak állati eredetű volta miatt a vegetáriánusok és vegánok nem fogyaszthatták. A növényi eredetű zselatinpótlókat - agar vagy pektin - tartalmazó zselék azok számára is alkalmasak, akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket. A vörös algából származó agar ráadásul sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos zselatin, és rostban is gazdag. Az agar növényi eredetű anyag, így sok rostot tartalmaz.
Egy recept, amit mindenki el tud készíteni
Áfonyás cukorkák
180ml áfonyapüré
60g cukor
10g agar
80ml víz
Először keverjük össze az agart és a vizet egy kis tálban. Készítsünk elő egy lábast, amelyben keverjük össze az áfonyapürét a cukorral, lassan melegítsük közepes lángon, folyamatosan kevergetve. Abban a pillanatban, amikor a keverék elég forró ( melegítsük úgy, hogy a keverék ne buborékosodjon ), adjuk hozzá az előkészített agart. Keverjük körülbelül egy percig, hogy az agar teljesen feloldódjon. Azonnal öntsük a szilikon cukorkaformákba. Hagyja megdermedni és tálalja.
Típus:
A töltés után koppintson a formára, hogy a légbuborékok eltűnjenek. A kész zselés cukorkákat cukorral bevonhatja. Az agar cukorkák gyorsan megdermednek, akár a hűtőszekrényen kívül is.A gyümölcspürét más gyümölcspürével is helyettesíthetjük - attól függ, milyen gyümölcsöt szeretünk, vagy milyen alkalomra készítjük a bonbonokat.Adhatunk a keverékhez néhány csepp aromát, én inkább a
natural-t ajánlom.
Eper bonbonok
500ml Bonne eperpüré
300g cukor
20g agar-agar vagy hm-pectin
Tegyük az összes hozzávalót egy lábasba és melegítsük fel. Hagyjuk egy kicsit hűlni és öntsük szilikonformákba. Hagyjuk egy éjszakán át dermedni a hűtőben. Vegyük ki a formákból, és tálaljuk úgy, ahogy van, vagy cukorral bevonva.