A pisztácia a diófélék közé tartozik. Nem csoda, hogy egészségesnek tartják. És ez a valóságban is így van. Ezek a szerény diófélék számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Éppen ezért helyet kell találniuk a napi étrendben.
A pisztácia a következőket tartalmazza:
E-vitamin; B-vitaminok; folsav; kalcium; fehérje; foszfor; kálium.
Bár nagy mennyiségű zsírt tartalmaz, nem kell aggódnia emiatt. Nagyrészt telítetlen zsírokról van szó, amelyekre a szervezetednek szüksége van. A pisztácia tápértéke miatt fontos az egészséged szempontjából. Védik a szemet, gondoskodnak a szívről, megelőzik a magas koleszterinszintet és segítenek a vércukorszint csökkentésében. Hogyan használjuk a pisztáciát minden nap? Egy maréknyi elegendő a szükségletek fedezésére diófélék De ha elfelejted megvenni és elfogyasztani őket, próbálj ki egy kész megoldást. Pisztácia paszta kiváló rágcsálnivaló és számos étel kísérője. Más diópasztákhoz hasonlóan ez is pörköléssel készül. Selymes állagú és jellegzetes, enyhén kesernyés ízű. Pisztácia a pasztát sokoldalúan hasznossá teszi. Édes desszertekhez és sós ételekhez egyaránt használható. A pisztáciamassza jellegzetes, semmi mással össze nem téveszthető ízzel rendelkezik. Ha már evett pisztáciát magát, akkor sejtheti, mire számíthat. Ahogy a neve is mutatja, pisztáciából készül. Leggyakrabban pörkölt diót használnak. Léteznek pisztáciadarabokkal készült változatok is.
A pisztácia paszta alkalmas sütemények, hogy pralinékhoz, a süteményekbe, pudingokba stb. A paszta krém alapú krémek összetevőjeként is jól működik. Egy tapasztalt cukrász sokféleképpen elkeveri, és egészségesebbé és eredetibbé teszi a desszertet. Nyáron, amikor a magas hőmérséklet miatt mindenhol hűvösséget keresünk, örömmel nyúlunk a fagylalthoz. Érdemes azonban saját magunknak elkészíteni. Nemcsak a kedvenc hozzávalóidat fogod hozzáadni, de biztos lehetsz benne, hogy nem tartalmaznak túl sok cukrot stb. A házi készítésű fagylaltokhoz pisztáciát is használhatsz. Csak add hozzá a tejet és a tejszínt, majd melegítsd fel egy lábasban, hogy egységes masszát kapj. Ezután 24 órán át a hűtőben tároljuk, és máris kész a fagylaltkeverék. Most már csak adjuk hozzá a fagylaltgéphez vagy turmixoljuk össze. Az ilyen fagylalt nemcsak finom, hanem egészséges is lesz.
A kiemelt termékeket az eladások és a raktárkészlet alapján rendezzük, majd véletlenszerűen hozzáadjuk a kedvezményes és az új termékeket.