Az élelmiszer sprayfestékeket leggyakrabban sütemények, desszertek és sütemények végső díszítésére és díszítőelemek színezésére használják. A spray bársonyos hatású, egyszerű színekkel és fémes vagy gyöngyházfényű színekkel kapható. A spray-t típustól függően a cukortészta, a marcipán, a csokoládé, a krémek és a tejszínhab felületére lehet fújni. Bársonyos bevonat a cukortésztával, marcipánnal vagy csokoládéval bevont süteményeken. Csokoládéfigurák és pralinék, valamint étcsokoládé bevonására is könnyen használható. Ezek a színek nem igényelnek melegítést. A cukrozott muffinokon például havat imitálnak a kialakításukkal. Használat előtt kb. 20 másodpercig alaposan rázza fel, majd 20-30 cm távolságból fújja a kívánt felületre, és hagyja megszáradni.Fagyasztott (-10°C) krémmousse vagy krém, illetve jól lehűtött (+2°C) csokoládé, marcipán vagy egyéb felületre kenje fel.
A kiemelt termékeket az eladások és a raktárkészlet alapján rendezzük, majd véletlenszerűen hozzáadjuk a kedvezményes és az új termékeket.