Az öntöttvas nagyon tartós anyag, amelynek nagyon nagy hagyománya van a főző-, sütő- és sütőedények gyártásában. A modern öntöttvas serpenyők számos kiváló használati tulajdonsággal rendelkeznek.
Nagyon fontos a hővezető képesség. A hagyományos serpenyők a hőforrás pontján melegednek, az öntöttvas serpenyő az egész serpenyőt felmelegíti. Ez biztosítja az ételek tökéletes hőkezelését, és a hőeloszlásnak köszönhetően nem ég meg. Egy minőségi öntöttvas serpenyő az úgynevezett tapadásmentesség szempontjából jobb, mint sok más, tapadásmentes felülettel rendelkező serpenyő.
Azöntöttvas serpenyők a hőfelhalmozódást használják ki, és a hőforrás kikapcsolása után is sokáig melegen tartják az ételt. Ez a tulajdonsága jelentős mennyiségű áram- vagy gázfogyasztást takaríthat meg.
Az öntöttvas serpenyők emellett nagyon ellenállóak a mechanikai sérülésekkel szemben, és az ételek elkészítésekor fém főzőedényeket is lehet használni.
A mindennapi használatra szánt öntöttvas serpenyők mellett a grillserpenyők is nagyon népszerűek. Ezek speciálisan profilozott aljjal rendelkeznek, amely biztosítja a hús átsülését, miközben grillrács-hatást kelt.
Öntöttvas serpenyőt bármilyen típusú fűtésen használhat - gáz-, elektromos, kerámia- és indukciós főzőlapon, de szilárd tüzelésű tűzhelyen, nyílt tűzön vagy bármilyen típusú sütőben is. Egyes serpenyők rusztikus fa fogantyúval rendelkeznek, és ezeket természetesen nem ajánlott tűzön vagy sütőben használni. Az öntöttvas serpenyők mosogatógépben moshatók.
Ha igazán jó minőségű serpenyőt vesz, akkor nagyon sokáig boldog lesz a használatával.
A kiemelt termékeket az eladások és a raktárkészlet alapján rendezzük, majd véletlenszerűen hozzáadjuk a kedvezményes és az új termékeket.