Loading...

Temperáló gép csokoládéhoz

Temperáló gép csokoládéhoz, Stadter
1
Raktár > 10 db
Szeretne valaki tanácsot kapni?
Kérdezze meg magát.
Szívesen figyelnéd az árat és az elérhetőséget?
Kezdeni a figyelésbe

"Temperáló készülék csokoládé megolvasztására és 60 °C-ra történő felmelegítésére. A gép kivehető rozsdamentes acéltartállyal és fedéllel van felszerelve. A csokoládét tartalmazó tartály alját és oldalait fűti az egyenletes hőmérséklet biztosítása érdekében. A hőmérséklet szabályozása 230V/80W-os termosztáttal történik, és 60°C-ig fokozatmentesen állítható. A tartály és a fedél mosogatógépben mosható. A csokoládé temperáló gép minden nagyobb családi vagy gyermekzsúrnál megtalálja a felhasználását.



Anyaga: fém/rozsdamentes acél

Az alap mérete: 23 x 26 x 13,5 cm A kivehető 1/6 GN tartály mérete: 16,5 x 18 x 10 cm. A Stadter egy német cég, és minden termék Németországból származik.

Használati utasítás : https://docs.google.com/document/d/1MbpM8JEER4_gQ4mGsw6ziA3g-XVMIprXJtDb3ksnhm0/edit?usp=sharing

 

Egy foodbloggerrel teszteltettük :

Ha szeretsz és gyakran dolgozol csokoládéval, a temperálógép megkönnyíti a munkádat, és nélkülözhetetlen segítőd lesz. Nemcsak a csokoládét temperálhatja a típusnak megfelelő értékekre, hanem az állandó hőmérséklet-fenntartásnak köszönhetően sokkal tovább dolgozhat a csokoládéval. A gépnek van egy levehető, nem szemcsés, fedéllel ellátott tartálya, amelynek kapacitása 1500 ml, a pereméig mérve. A hőmérséklet 60°C-ig fokozatmentesen állítható, és a gép a teljes belső tartály alját és oldalát felmelegíti.
A gép tartályába a teljes csokoládémennyiség kb. kétharmadát helyezze, lehetőleg lencse alakban. Ellenkező esetben a csokoládét apró darabokra kell törni vagy aprítani. Fedjük le fedővel, és állítsuk be a hőmérsékletet 45°-50°C-ra. Az olvasztott csokoládénak legfeljebb 45°C-os hőmérsékletet kell elérnie. Ellenőrizze a folyamatot hőmérővel. Olvadás közben időnként keverje meg. Az olvadási idő a csokoládé teljes mennyiségétől függ. Ezután állítsa be a hőmérsékletet a gépen a felhasznált csokoládé típusának megfelelően. A fehér csokoládé esetében 28-29 °C, a tejcsokoládé esetében 30-31 °C, az étcsokoládé esetében pedig 31-32 °C legyen. Vegye ki az edényt a gépből, és gyorsan hűtse le az olvadt csokoládét - temperálja további csokoládé hozzáadásával. Keverje tovább, amíg megolvad, és ellenőrizze a hőmérsékletet hőmérővel. A csokoládét szakaszosan, mindig jól megkeverve adjuk hozzá, amíg el nem érjük a kívánt hőmérsékletet, a csokoládé fajtájától függően. Tegye vissza az edényt a gépbe, amely fenntartja a kívánt hőmérsékletet, és kezdjen el dolgozni a csokoládéval.
A tapasztaltabbak, akiknek nincs a berendezésükben márványlap a hő elvezetésére, másképp járnak el. Az olvasztott csokoládé nagyjából háromnegyedét két spatula segítségével a márványlapra gördítjük. Amikor a hőmérséklet körülbelül 27-28 °C-ra csökken, a csokoládét visszatesszük az olvasztott csokoládé megmaradt részére, és összegyúrjuk. Ellenőrizzük a hőmérsékletet, gyorsan dolgozunk. Az olvasztott csokoládé egy részét a tányéron is temperálhatjuk úgy, hogy vékonyan szétterítjük egy nagy területen, ez lehűti, és ismét azonnal a spatula segítségével visszatesszük a csokoládét, és összekeverjük. A lényeg, hogy ellenőrizzük a hőmérsékletet, ha még mindig magasabb, akkor hűtsünk még egy keveset a tányéron, de csak egy kisebb adagot, és keverjük vissza a többihez. A temperált csokoládét tartalmazó edényt tegyük be a gépbe, amely megtartja a kívánt hőmérsékletet, és tovább dolgozhatunk vele, mint gép nélkül.
A temperált csokoládé hőmérsékletének gyors megállapításához használhatjuk az alsó ajkán végzett tesztet is, amely nagyon érzékeny. A csokoládé nem szabad felforrósodnia, akkor a hőmérséklete magasabb, mint a testhőmérsékletünk, azaz 36,7 °C, és akkor temperálni kell, és a hőmérsékletet csökkenteni kell.
Ez a készülék megkönnyíti mindazok munkáját, akik csokoládét használnak különböző pralinék készítéséhez, sütemények és egyéb sütemények öntéséhez, édességek készítéséhez és gyümölcsök, köztük aszalt gyümölcsök mártogatásához. Hiszem, hogy Ön is ugyanolyan elégedett lesz a géppel, mint én. Az üzletben minőségi hőmérőket is kínálnak a csokoládéval való munkához, valamint különböző eszközöket, például nyársakat, szemeket és villákat. Azok számára, akik kisebb mennyiségű csokoládéval dolgoznak, van egy kisebb méretű temperálógép. M.F.


Gyártóvállalat
STÄDTER GmbH
Am Kreuzweg 1 Allendorf (Lumda) 35469
info@staedter.de
www.staedtler.com

Letölthető fájlok

Csokoládé a temperálógéphez:

Valódi keserű csokoládé 54,5%-os (150 g) Besky kiadás

Kakaó szárazanyag-tartalma min.

2 570 Ft
1713.3 Ft / 100g

Raktár > 5 db
1

Étcsokoládé 64,5%, 1kg Noir Peru

Perui Trinitário és Criollo fákról származó kakaóbabból készült tiszta belga étcsokoládé. Csomagolás

12 940 Ft
1294 Ft / 100g

Raktár utolsó 3 darabok
1

Kakaó Barry Origin tejcsokoládé PAPOUASIE 35% 1kg - Callebaut

CACAO BARRY Single Origin Papouasie tejcsokoládé 35% - gazdag krémesség, finom gyümölcsös és diós ízz

14 210 Ft
1421 Ft / 100g

Raktár utolsó 1 darabok
1
INGYENES SZÁLLÍTÁS
Master Martini tejmáz (20 kg)

Master Martini tejmáz (20 kg)

Cukrászati célra szánt termék .

54 060 Ft
540.6 Ft / 100g

4-8 rendelésre
1

Eurocao Igazi étcsokoládé cukor nélkül Haya 60% (0,5 kg)

Összetevők: kakaómassza, édesítőszer E965 maltit, kakaóvaj, emulgeálószerek E322 napraforgó lecitin,

5 310 Ft
1062 Ft / 100g

4-8 rendelésre
1

Blanxart Eredeti fehér csokoládé Born 28% (1 kg)

Blanxart valódi fehér csokoládé Born 28%. Csomagolás 1 kg.

10 030 Ft
1003 Ft / 100g

4-8 rendelésre
1

Értékelés

20 %
Příspěvek není zobrazen, protože porušoval pravidla diskuze na tomto webu.
Super
Nem találtam a cseh nyelvet